Ana içeriğe atla

Güneş Sisteminde Kaç Gezegen Vardır? Güneş Sistemindeki Gezegenler Nelerdir? | TeknoYurdum

 Güneş Sisteminde Kaç Gezegen Vardır? Kaç Tane Cüce Gezegen Vardır?





Gezegen Nedir?

Bir gök cismine gezegen demek için belli özellikler vardır. Bunlar küresel yapıya sahip olacak kadar kütlesi olması , belli bir yörüngesi olması ve başka bir gezegenin yörüngesinde olmamasıdır.

Kaç Tane Gezegen Vardır?

Dünya'nın da içine bulunduğu Güneş Sisteminde küresel yapıya sahip olacak kadar kütleye sahip ve belli bir yörüngesi olan toplam 8 gezegen vardır.
Gezegen olarak nitelendirilebilecek 8 gezegen vardır.


Cüce Gezegen Nedir?

Gezegen kriterlerini tam olarak karşılayamayan ama  gezegene benzer özelliklere sahip gezegenler de vardır. Bunlara cüce gezegen deriz.

Güneş Sistemi’nde 8 tane gezegen, en az 10 tane de cüce gezegen vardır.
Cüce gezegen sayısı hala belirsiz ve yenilerini keşfetmeye devam ediyoruz.





Umarım faydalı olur.

Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Andoid Studio İçin MEB Sertifikası Yüklemek

Android Studio için MEB sertifikası yapmak için öncelikle bir sertifika indirip bunu C:\MEB_SERTIFIKASI.cer   yoluna kurmuş olmamız gerekir. Nasıl kurulduğunu               öğrenmek isterseniz  buraya tıklayınız. Daha sonra arama çubuğuna "cmd" yazıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Sonra cmd içinde cd C:\Program Files\Android\Android Studio\jre\bin keytool -import -trustcacerts -file "C:\MEB_SERTIFIKASI.cer" -alias "fatih" -keystore "C:\Program Files\Android\Android Studio\jre\jre\lib\security\cacerts" komutunu yazınca bir şifre isteyecektir. Şifreyi changeit  olarak giriyoruz. Şifre tekrar sorulacaktır ve tekrar changeit  olarak giriyoruz. Yazarken şifre gözükmeyecektir. Daha sonra gelen satıra "yes" diyoruz. Son olarak Android Studio içerisindeki java sertifika deposuna  setifikayı ekliyoruz.

İlyas Yalçıntaş Kimdir? İlyas Yalçıntaş Nerelidir? İlyas Yalçıntaş'ın Tüm Şarkıları İlyas Yalçıntaş Kaç Yaşındadır? İlyas Yalçıntaş Hakkında Her Şey | TeknoYurdum

  İlyas Yalçıntaş Kimdir? İlyas Yalçıntaş 7 Mart 1989 yılında Erzincan'da doğmuştur. Liseyi Küçükçekmece İMKB Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. 2014 yılında X Factor Türkiye yarışmasında arkadaşı İskender Külekçi'nin yazdığı, bestesini Orçun Karamuk'un yatığı "İncir" şarkısıyla katılmıştır. Bu şarkısı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. 2015 yılında Behzat Gerçekler & Enbe Orkestrası ile "İncir" şarkısını tekrar düzenlemiştir. "İncir" şarkısı ile büyük bir kitleye ulaşmıştır. Şarkı Listesi Kalbindeyim Çok Yalnızım  İçimdeki Duman  Zor Gelir Bu Nasıl Veda Nefes Sadem Gül Bence  Sadece Senin Olmak İçin Lavinya Dönebilsen  Aşk Adam Seçiyor Dilberim Olmazsa Olmazımsın (feat. Enbe Orkestrası & Büşra Periz ) İncir (feat. Enbe Orkestrası )   Gel Be Gökyüzüm (2017) Yağmur (2018) Şehrin Yolu (feat. Feride Hilal Akın ) (2018) Bilmece (2018) Neredesin Sen (2019) Kirli Kadeh (2019) Farzet (2019) Olur Olur (2020) Dünya Senin (2020) Kal